Pinnbröd

Enklaste receptet på pinnbröd. Bara att blanda ingredienserna och ta fram när lägerelden falnat och glöden är perfekt. Eller varför inte på grillen? Går också fint att linda runt korv eller en ostbit!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 75 g smör eller margarin
  • 400 g vetemjöl (ca 6 3/4 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl mjölk

Gör så här:

10 stycken.

Skär det kalla smöret eller margarinet i små tärningar. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Fördela smöret i mjölblandningen med en gaffel eller med händerna tills du har en gryning massa utan smörklupmar.

Tillsätt mjölken och rör och knåda till en jämn deg. Knåda inte för mycket utan sluta när den är slät.

Förvara degen i en oljad plastpåse och ta med den ut i skogen eller till grillfesten.

Välj en färsk grillpinne eller använd ett grillspett. Dela degen i cirka 10 bitar och linda degen jämnt runt pinnen innan den gräddas över glöden tills den är genombakad och lätt kan dras av från grillpinnen.

Det går också bra att lägga bröden på grillen. Platta ut dem något och vänd dem då och då.

Att linda degen runt korv, frukt eller en ostbit är också gott. Tänk på att om du använder en fyllning som smälter i värmen måste degen lindas helt tätt till ett "paket". Men runt en korv går det bra att linda glest.

I ugn kan du grädda bröden i 200 grader i cirka 8 minuter.

Att låta smör, eller smaksatt smör smälta på bröden är klassiskt och gott!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakakaka

Mandel, banan och choklad

Passa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak!

bakakaka.se

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu


Risotto

Snabbt med stil!

En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil!

Smakrikt och med en härlig krämighet – en riktig risotto är långt från torrt ris med djupfrysta ärtor. Med rätt sorts ris och några väl valda smaksättare lagar du lätt risotto med kantareller och bacon, eller med champinjoner. Kryddig risotto på salami eller en härligt gul saffransrisotto passar fint till helgen. Den som vill variera provar en otto på mathavre och plommontomater.

 risotto.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...