Pinnbröd

Enklaste receptet på pinnbröd. Bara att blanda ingredienserna och ta fram när lägerelden falnat och glöden är perfekt. Eller varför inte på grillen? Går också fint att linda runt korv eller en ostbit!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 75 g smör eller margarin
  • 400 g vetemjöl (ca 6 3/4 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl mjölk

Gör så här:

10 stycken.

Skär det kalla smöret eller margarinet i små tärningar. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Fördela smöret i mjölblandningen med en gaffel eller med händerna tills du har en gryning massa utan smörklupmar.

Tillsätt mjölken och rör och knåda till en jämn deg. Knåda inte för mycket utan sluta när den är slät.

Förvara degen i en oljad plastpåse och ta med den ut i skogen eller till grillfesten.

Välj en färsk grillpinne eller använd ett grillspett. Dela degen i cirka 10 bitar och linda degen jämnt runt pinnen innan den gräddas över glöden tills den är genombakad och lätt kan dras av från grillpinnen.

Det går också bra att lägga bröden på grillen. Platta ut dem något och vänd dem då och då.

Att linda degen runt korv, frukt eller en ostbit är också gott. Tänk på att om du använder en fyllning som smälter i värmen måste degen lindas helt tätt till ett "paket". Men runt en korv går det bra att linda glest.

I ugn kan du grädda bröden i 200 grader i cirka 8 minuter.

Att låta smör, eller smaksatt smör smälta på bröden är klassiskt och gott!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

sockerkakor.se

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se


Frukost

Lyxigt nybakat!

Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst.

En bra start tycks kunna påverka hela dagen. Och få saker får en på lika bra humör som nybakat bröd till frukost! Njut av mjuka tekakor med smör och god hårdost. Baka franskbrödbullar och servera med favoritmarmeladen och hela kannan nybryggt te.

Vill du stila lite extra bakar du egna bagels till långfrukosten. Eller steker en rejäl hög med amerikanska pannkakor...

Inte hunnit förbereda bakandet och eller för morgontrött för större projekt? Det finns alltid scones av många slag. Rykande nygräddade är de en minst lika god start på dagen!

 frukostbullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...