Pinnbröd

Enklaste receptet på pinnbröd. Bara att blanda ingredienserna och ta fram när lägerelden falnat och glöden är perfekt. Eller varför inte på grillen? Går också fint att linda runt korv eller en ostbit!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 75 g smör eller margarin
  • 400 g vetemjöl (ca 6 3/4 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl mjölk

Gör så här:

10 stycken.

Skär det kalla smöret eller margarinet i små tärningar. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Fördela smöret i mjölblandningen med en gaffel eller med händerna tills du har en gryning massa utan smörklupmar.

Tillsätt mjölken och rör och knåda till en jämn deg. Knåda inte för mycket utan sluta när den är slät.

Förvara degen i en oljad plastpåse och ta med den ut i skogen eller till grillfesten.

Välj en färsk grillpinne eller använd ett grillspett. Dela degen i cirka 10 bitar och linda degen jämnt runt pinnen innan den gräddas över glöden tills den är genombakad och lätt kan dras av från grillpinnen.

Det går också bra att lägga bröden på grillen. Platta ut dem något och vänd dem då och då.

Att linda degen runt korv, frukt eller en ostbit är också gott. Tänk på att om du använder en fyllning som smälter i värmen måste degen lindas helt tätt till ett "paket". Men runt en korv går det bra att linda glest.

I ugn kan du grädda bröden i 200 grader i cirka 8 minuter.

Att låta smör, eller smaksatt smör smälta på bröden är klassiskt och gott!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pannkakor

Pannkakor är svaret!

Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja!

pannkakor.se

Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

viltskav.se


Fläskpannkaka

Matiga pannkakor

Varför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid.

Nyttiga och matiga pannkakor serverade med matig fyllning är tacksam vardagsmat. Använd gärna lite grövre mjöl i smeten, till exempel i grahamspannkakor. Eller var bekväm och använd ugnen. Klassisk ugnspannkaka går att variera i det oändliga. Prova att byta ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl eller dinkelmjöl. Smaksätt pannkakan med äppelbitar, finhackad lök, riven ost eller bacon. Eller laga klassisk fläskpannkaka och servera med linongsylt, rivna morötter, lättkokt broccoli och vitkålssallad. Bekvämt, snabbt och lättlagat. Och gott såklart!

             

 pannkakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...