Pinnbröd med jäst

Pinnbröd brukar vara snabbt och gjort med bakpulver. Men med jäst blir brödet klart godare och passar både på skogsutflykt och grillkvällen!

Du behöver

Receptet är för 4-8 personer.

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 550 g vetemjöl (ca 9 dl)
  • 1/2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja

Gör så här:

Lös jästen i det kalla vattnet. Knåda i vetemjöl, för hand eller med degblandare.

Tillsätt socker, salt och olja. Knåda några minuter.

Låt degen vila svalt några timmar, gärna i kyl. Lite olja i bunken eller burken gör att degen släpper lättare från kanten.

Ta med degen ut i skogen eller till grillen i en tät plastlåda.

Välj en färsk grillpinne eller använd ett grillspett. Dela degen i cirka 10 bitar och linda degen jämnt runt pinnen innan den gräddas över glöden tills den är genombakad och lätt kan dras av från grillpinnen.

Det går också bra att lägga bröden på grillen. Platta ut dem något och vänd dem då och då.

Att linda degen runt korv, frukt eller en ostbit är också gott. Tänk på att om du använder en fyllning som smälter i värmen måste degen lindas helt tätt till ett "paket". Men runt en korv går det bra att linda glest.

I ugn kan du grädda bröden i 200 grader i cirka 8 minuter.

Att låta smör, eller smaksatt smör smälta på bröden är klassiskt och gott!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

hembakatbrod.se

Lasagne

Lasagne bolognese

Klassiker vinner i längden. Ingenting slår en lasagne bolognese.

lasagne.nu


Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

Med sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde.

 kokasylt.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...