Pinnbröd på korv

Att linda pinnbrödsdeg runt korv och grilla är klassiskt och gott. Gör en deg med jäst - det är värt jobbet och du har ett korvbröd av det lyxiga slaget!

Du behöver

Receptet är för 4-8 personer.

  • 8 korvar som passar att grilla
  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 550 g vetemjöl (ca 9 dl)
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olja
  • (1/2 tsk oregano)

Gör så här:

Lös jästen i det kalla vattnet. Knåda i vetemjöl, för hand eller med degblandare.

Tillsätt socker, salt, eventuellt oregano och olja. Knåda några minuter.

Låt degen vila svalt några timmar, gärna i kyl. Lite olja i bunken eller burken gör att degen släpper lättare från kanten.

Ta med degen ut i skogen eller till grillen i en tät plastlåda.

Välj en färsk grillpinne eller använd ett grillspett. Dela korvarna på mitten och dela degen i 16 bitar. Sätt en halv korv på spettet och linda degen jämnt runt pinnen innan den gräddas över glöden tills den är genombakad och lätt kan dras av från grillpinnen.

Det går också bra att lägga bröden på grillen. Se till att vända dem hela tiden så de inte bränns.

Att linda degen runt korv, frukt eller en ostbit är också gott. Tänk på att om du använder en fyllning som smälter i värmen måste degen lindas helt tätt till ett "paket". Men runt en korv går det bra att linda glest.

I ugn kan du grädda bröden i 180- 200 grader i 8-10 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Pannkakor

Tortillas

Pannkakor är bra middagsmat! Gör egna tortillas!

pannkakor.se

Lyxfika

Bästa bakelsetipsen

Snabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika.

bakakaka.se


Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

Fisk är en god början till många rätter och i soppa gör den sig utmärkt. Förutom att fisk innehåller nyttiga fetter så ger den protein till låg fetthalt. Och mycket smak!

Prova ett nytt vardagsrecept med festsmak! En enkel och rejäl fisksoppa med kokosmjölk, som fungerar både en vardagskväll och som helgmat.

Servera med hembakat bröd förstås, kanske en baguette? Eller ett gott grahamsbröd?

Vi lovar en värmande höstmiddag!

 fisksoppa.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...