Pinnbröd med kanel

Fyll pinnbröden med kanel och socker och servera som efterrätt eller lyxig skogsfika. Går fint på grillen också.

Du behöver

Receptet är för 4-8 personer.

Deg

  • 50 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 600 g vetemjöl (1L )
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 100 g färskost
  • 3 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • (socker att doppa i)

Gör så här:

Smält smöret och blanda med mjölken. Lös jästen i degvätskan när den svalnat och är ljummen.

Knåda i vetemjöl, för hand eller med degblandare.

Tillsätt socker och salt . Knåda till en smidig deg.

Låt degen vila svalt några timmar, gärna i kyl. Lite olja i bunken eller burken gör att degen släpper lättare från kanten.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen och förvara dem kallt.

Ta med degen ut i skogen eller till grillen i en tät plastlåda.

Dela degen i cirka 16 bitar. Tryck ut varje bit till en platt bulle, lägg på lite fyllning och vik ihop till ett knyt. Platta till knytet och vira runt en färsk grillpinne eller ett grillspett. Doppa i socker och grädda över glöden tills brödet är genombakat och lätt kan dras av från grillpinnen.

Det går också bra att lägga bröden på grillen. Platta ut dem något och vänd dem då och då.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

scones.se

Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

smulpaj.se


Kladdkakor

Varianter

Höstmörker är ett utmärkt skäl för att baka kladdkaka! Klassikern eller nyskrivna recept?

Kladdkakan är en älskad kaka, bakad av alla åldrar och serverad på mängder av sätt. Äten ljummen i tv-soffan en fredag, kyld och skuren i tunna skivor på buffén, med glass och strössel på barnkalaset...

Vilken är din favorit? Säg din mening i forumet!

Men prova först noga... Kanske är det klassikern? Eller varför inte den helt nya kladdkakan med yoghurt?

Kladdig kakfest!

 kladdkakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...