Pinnbröd med kanel

Fyll pinnbröden med kanel och socker och servera som efterrätt eller lyxig skogsfika. Går fint på grillen också.

Du behöver

Receptet är för 4-8 personer.

Deg

  • 50 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 600 g vetemjöl (1L )
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 100 g färskost
  • 3 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • (socker att doppa i)

Gör så här:

Smält smöret och blanda med mjölken. Lös jästen i degvätskan när den svalnat och är ljummen.

Knåda i vetemjöl, för hand eller med degblandare.

Tillsätt socker och salt . Knåda till en smidig deg.

Låt degen vila svalt några timmar, gärna i kyl. Lite olja i bunken eller burken gör att degen släpper lättare från kanten.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen och förvara dem kallt.

Ta med degen ut i skogen eller till grillen i en tät plastlåda.

Dela degen i cirka 16 bitar. Tryck ut varje bit till en platt bulle, lägg på lite fyllning och vik ihop till ett knyt. Platta till knytet och vira runt en färsk grillpinne eller ett grillspett. Doppa i socker och grädda över glöden tills brödet är genombakat och lätt kan dras av från grillpinnen.

Det går också bra att lägga bröden på grillen. Platta ut dem något och vänd dem då och då.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se

Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

frukostbullar.se


Frukostbullar

Andra bullar

Grovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen.

Nybakat bröd till frukost är en lyx som de flesta kan unna sig någon gång då och då. Ofta vill vi att det ska gå snabbt och lätt att baka för att det ska bli av på morgonen. Prova ett nytt recept på lättbakade yoghurtbitar som inte behöver rullas till bullar utan skärs i bitar. Lättbakat och gott, men samtidigt fiberrikt. Med rågmjöl och kruskakli får bullarna en fin och rund rågsmak.

Servera med smör, ost och honung. En kanna Earl Grey, favorittekoppen och morgontidningen...

Och skulle du få smak på nybakat så finns det fler recept på goda bullar att prova på.

Godare morgon!

 frukostbullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...